Before and Happily Ever After | Home + Garden







High Resolution-05.jpg







1

Light and Vivid

Posts on the most important flooring had been eliminated in purchase to open up the kitchen area. “Much less difficult explained than carried out,” the designer famous. The kitchen area also benefitted from a raised ceiling, new cabinets, and an island with a waterfall-style counter.

“Locale, spot, site”

Authentic estate specialists frequently explain to shoppers that site is the most crucial factor when choosing a home. A single couple had that excellent spot on the east aspect of Lake Sammamish — but the transformed 1950s-era seaside cottage sited there didn’t really feel like fairly the ideal fit.

So, the property owners known as upon the architecture and inside design and style solutions of Area Lab Structure Companies in Kirkland. Proprietor and principal designer Tatiana Darnell was thrilled to assistance make this dwelling their house.

“I completely loved performing with the owners. They had entire have confidence in in the method and the workforce. They were being pretty clear and reliable about their objectives and preferences,” Darnell mentioned. The typical contractor was Armada Structure & Develop of Bellevue.

This household went from out-of-date and drab to present-day and fab, and the understated entry bought a key enhance. Inside, the intention was to make the the moment-fragmented dwelling flow better through, and build areas with clear, minimalist layout.

“The operator tells me that when she’s on video calls, she purposely adjusts the camera to capture views of her new home, simply because she loves to subtly exhibit it to her colleagues,” Darnell claimed.







3







Screen Shot 2022-02-07 at 3.25.43 PM.png

Significant Big difference

The up-to-date exterior makes this home search brand new. A popular entry was extra with a series of massive home windows. The present dining space was extended vertically, and a breakfast nook was extra. The garage façade was articulated, and an L-formed awning was added previously mentioned it.







Screen Shot 2022-02-07 at 3.26.09 PM.png







Screen Shot 2022-02-07 at 3.26.26 PM.png

Dynamic Living Room

The residing room was reconfigured to generate a breathtaking focal-position wall. The shift generates a improved stream to the kitchen area, and a mudroom between the garage and residing room was added.







Screen Shot 2022-02-07 at 3.26.34 PM.png

Clever Stuff

This residence is smart, thanks to Magnolia Audio Video clip. It capabilities automated shades, created-in sound, and smart switches, moreover at least a dozen televisions — 1 of which is perched on the upper deck with one more constructed into the learn bathroom’s mirror.

Scandinavian Influences 

White oak engineered floors, mild-coloured cabinetry, concrete-on the lookout quartz, and extra lend to the simple and clear layout the home owners desired. Numerous of the items ended up sourced from West Elm and Sage Interiors. Neighborhood artists’ is effective also are highlighted.







Screen Shot 2022-02-07 at 3.26.43 PM.png

Welcome to the ‘Hawk’s Nest’

The homeowners are Seahawks lovers, and they desired a stellar room to view the online games. The rec home upstairs and adjacent deck had been expanded audio and video devices was put in and a kitchenette was extra to make buffalo wings and combined beverages.